Úřad pro ochranu osobních údajů


International


Vyhledávání

 

Základní odkazy

 

Cesta: Titulní stránka > Hlavní menu > Publikace > Anotace > Ochrana osobních údajů, P. Mates, E. Janečková, V. Bartík, Praha, Nakladatelství Leges, 2012

 

Ochrana osobních údajů, P. Mates, E. Janečková, V. Bartík, Praha, Nakladatelství Leges, 2012

 
 
 

Kniha poskytuje podrobný přehled o právní úpravě ochrany osobních údajů obecně i v konkrétních případech. Na úvod se autoři věnují základním otázkám: na jakých principech stojí zpracování osobních údajů nejen v České republice, ale i napříč Evropskou unií a v některých jiných státech, co jsou to osobní údaje v moderní společnosti a jak je řešen střet práva na informace a ochrany osobních údajů. V dalších kapitolách publikace pojednává o registrech dlužníků, z nichž jen několik málo je důvěryhodných a založených na pevných a zákonných pravidlech, ač obsahují poměrně velké množství osobních údajů, a upozorňuje na rizika spojená se zpracováním osobních údajů při nakládání s věrnostními nebo slevovými kartami. Je vymezen pojem obchodního sdělení včetně podmínek, za nichž je lze rozesílat, aniž by se stalo tzv. NOS. Čtenář se dále dozví, jaká práva má pacient, jak a kdo smí nakládat se zdravotnickou dokumentací, jaké osobní údaje smí budoucí zaměstnavatel zpracovávat v různých fázích přijímacího řízení, jak lze zacházet s údaji zaměstnanců během pracovního poměru. Kniha se také zabývá nárokem na soukromí zaměstnance na pracovišti nebo zpracováním rodného čísla, zpracováním osobních údajů ve školství a zvláštními režimy v oblasti veřejných sborů. V závěru je podán přehled ochrany osobních údajů ve správním a trestním právu.

 

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Mapa stránek > Hlavní menu > Publikace > Anotace > Ochrana osobních údajů, P. Mates, E. Janečková, V. Bartík, Praha, Nakladatelství Leges, 2012

Zobrazit aktuální dokumenty | archiv dokumentů | dokumenty včetně archivu

 
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


Copyright © 2013 Úřad pro ochranu osobních údajů. Všechna práva vyhrazena.
web & design , redakční systém