Úřad pro ochranu osobních údajů


International


Vyhledávání

 

Základní odkazy

 

Cesta: Titulní stránka > Hlavní menu > Publikace > Anotace > Ochrana osobních údajů v otázkách a odpovědích, A. Kučerová, F. Nonnemann, Praha, Nakladatelství Bova POLYGON, 2010

 

Ochrana osobních údajů v otázkách a odpovědích, A. Kučerová, F. Nonnemann, Praha, Nakladatelství Bova POLYGON, 2010

 
 
 

Publikace by měla být praktickou pomůckou pro řešení konkrétních otázek z oblasti aplikace principů ochrany osobních údajů v právním řádu České republiky.

Autoři zpracovali soubory otázek a odpovědí, tematicky je setřídili podle oblastí, kam jednotlivé dotazy směřují a vznikla tak v poměrně krátké době autorská práce, která má ambici stát se pracovní pomůckou jak pro zkušené osoby, které se v této oblasti pohybují, tak i pro ty ze čtenářů, kteří zatím praktické poznatky teprve hledají.

Naleznete zde vedle již zmíněného rozsáhlého souboru otázek a odpovědí také úplné znění zákona o ochraně osobních údajů a výňatky z několika dalších právních předpisů, které autoři považují za významné pro aplikaci podmínek zpracování osobních údajů v České republice.

Jde o pomůcku pro pochopení této poměrně složité problematiky, která se zdaleka neváže na jeden právní předpis, ale doslova prolíná celým právním řádem. Proto je nezbytné si uvědomit, že některé speciální právní úpravy (zákon o evidenci obyvatel, zákoník práce, zákon o péči o zdraví lidu atd.) obsahují přísnější podmínky pro ochranu osobních údajů nežli sama základní norma, kterou je zákon o ochraně osobních údajů.

 

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Mapa stránek > Hlavní menu > Publikace > Anotace > Ochrana osobních údajů v otázkách a odpovědích, A. Kučerová, F. Nonnemann, Praha, Nakladatelství Bova POLYGON, 2010

Zobrazit aktuální dokumenty | archiv dokumentů | dokumenty včetně archivu

 
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


Copyright © 2013 Úřad pro ochranu osobních údajů. Všechna práva vyhrazena.
web & design , redakční systém