Úřad pro ochranu osobních údajů


International


Vyhledávání

 

Základní odkazy

 

Cesta: Titulní stránka > Hlavní menu > Publikace > Anotace > Ochrana osobních údajů z pohledu zvláštních právních úprav, V. Bartík, E. Janečková, Olomouc, Nakladatelství ANAG, 2012

 

Ochrana osobních údajů z pohledu zvláštních právních úprav, V. Bartík, E. Janečková, Olomouc, Nakladatelství ANAG, 2012

 
 
 

Publikace volně navazuje na publikaci Zákon o ochraně osobních údajů s komentářem, vydanou v roce 2010. Je zaměřena na vzájemné vztahy rozdílných nebo dílčích právních úprav.
Autoři publikace komentují významné zvláštní zákony, resp. ta jejich ustanovení, která mají vztah k ochraně údajů a k zákonu o ochraně osobních údajů, nebo jsou v tomto zákoně uvedena pouze v poznámkách pod čarou a jejich vztah k zákonu o ochraně osobních údajů není příliš zřejmý.
Publikace se věnuje rozdílům v právních úpravách v jejich vzájemných souvislostech a rozdílnostech se zaměřením na právně korektní aplikaci právní úpravy osobních údajů jako celku. Všímá si zejména předpisů práva veřejného (např. zákon o obcích nebo o krajích, zákon o evidenci obyvatel a rodných číslech), ale i úprav dotýkajících se soukromoprávních vztahů (např. zákoník práce, zákon o bankách) nebo i předpisů, při jejichž nekorektní nebo nedbalé aplikaci může docházet k hrubým zásahům do soukromí.
Kniha je tak určena všem, kteří jsou při běžném výkonu své profese nebo povolání postaveni před nutnost aplikovat více právních předpisů a přitom současně nezbytně zpracovávat i osobní údaje.

 

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Mapa stránek > Hlavní menu > Publikace > Anotace > Ochrana osobních údajů z pohledu zvláštních právních úprav, V. Bartík, E. Janečková, Olomouc, Nakladatelství ANAG, 2012

Zobrazit aktuální dokumenty | archiv dokumentů | dokumenty včetně archivu

 
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


Copyright © 2013 Úřad pro ochranu osobních údajů. Všechna práva vyhrazena.
web & design , redakční systém