Úřad pro ochranu osobních údajů


International


Vyhledávání

 

Základní odkazy

 

Cesta: Titulní stránka > Hlavní menu > Archiv > Ochrana osobních údajů v českých médiích (do r. 2015) > Předseda Úřadu RNDr. Igor Němec se zúčastnil internetové diskuse na stránkách České televize

 

Předseda Úřadu RNDr. Igor Němec se zúčastnil internetové diskuse na stránkách České televize

www.ceskatelevize.cz, 20. 9. 2006

 
 
 

20. 9. 2006

zdroj: http://www.ceskatelevize.cz/chat/chat.php?id=431


Michal Malíček Proč se musí chránit osobní údaje?
Igor Němec Osobní data jsou klíčem k soukromí a jejich zneužití může mít nepříjemné následky. Právo na soukromí je základní lidské právo, které je na prahu 21. století zejména díky rozvoji informačních technologií ohroženo.
 
jehudimehudi jak se vám spí po povodních roku 2002,kdy se díky vám málem utopila celá PRAHA-babrale!!!!!!!!!!!
Igor Němec Nikdo nezemřel. Obsáhlejší odpověď naleznete v komentáři na www.igornemec.cz.
 
lucina27 Velice vás obdivuji !!Pořad neznalost neomlouvá je to moc dobrý a ponaučný.Pozdravuji vás i celý štáb !! Pápá
Igor Němec Děkuji
 
Ludmila Chvojková Dobrý den ,chtěla bych Vás pozdravit ,popřát dobrý den a zeptat se Vás jako obyčejná občanka proč mě neustále chodí poštou všelijaké nabídky, a katalogy ,kde berou tito odesílatelé mou adresu?Děkuji
Igor Němec Pokud je Vaše adresa veřejně dostupná, pak musíte počítat s tím, že Vám budou zasílány tyto nabídky. Můžete se však bránit a vyslovit nesouhlas se zasíláním. Musíte to však učinit písemně vůči tomu, kdo Vás takto obtěžuje.
 
Loli Máte sexy pohled
Igor Němec To nikoho nezarmoutí.
 
Zadrazil Podnikatele- fyzicke osoby maji v identifikacnim cisle CZXXXXXXX sve rodne cislo . Chysta se zmena ?
Igor Němec Budeme iniciovat změnu v dosavadním právním řádu.
 
mila ještě pořád kamradite z petrem čermakem
Igor Němec 12 let jsem ho neviděl.
 
Luboš, podnikatel z Brna Dobrý den,
asi již klasická otázka: Kdy se dočkáme toho, aby DIČ u FO-podnikatelů nebylo rodné číslo?
Igor Němec Nám se to nelíbí již řadu let. Snažíme se o změnu.
 
Pechanová Pane předsedo,
včera proběhla ČTK zpráva, že ČSSD usiluje o to, aby se do Brna přestěhovaly státní úřady. Mezi úřady byl zmiňován i Váš Úřad pro ochranu osobních údajů. Co vy na to jako předseda tohoto úřadu? A pokud by Vás někdo oslovil, zvažoval byste tuto možnost přesídlení? Děkuji za odpověď.
Igor Němec V Brně máme pracoviště, které zcela dostačuje potřebám úřadu. Stěhování považuji za nereálné.
 
Táborská Pane předsedo, mohl byste se prosím vyjádřit k aktivitě Vašeho inspektorátu IV, resp. e-mailu /výzvě/, kterou rozeslal Mgr. Formánek dne 18.9.2006? Osobně mi to přijde jako velká drzost vůči lidem, kteří si dali práci s vyplněním Vašeho " spamového " formuláře a čekali od Vašeho úřadu nějakou pomoc. Děkuji Táborská
Igor Němec Množství přijatých stížností přesahuje možnosti jejich vyřízení. Výzva byla učiněna v dobré víře dodržení všech lhůt.
 
kusahana Mohu při dotazu nebo připomínce požádat funkcionáře o anonimitu ? A je tento povinen mému požadavku vyhovět abych se nemusela obávat bumerangového efektu (např. v podobě mobingu ).Pokud ano ,na základě čeho?
Igor Němec Ne zcela rozumím. Ano, ale vymahatelnost je nízká.
 
M. Trombik Proč v dotaznících ( Tesko ) musím vyplňovat své rodné číslo a i přesto, že mne nepříjmou mi můj dotazník nevrátí a vedou mé rodné číslo v evidenci ? Jak se mohu bránit ? Jak je možné, že třeba Home Credit a.s. si osobuje právo poskytovat mé osobní údaje jiné společnosti v Nizozemí , aniž by měla k tomu můj výslovný souhlas ? Jak se mohu bránit takovým aktivitám ?
Igor Němec Osobní data mohou vést a nakládat s nimi jedině s Vaším souhlasem.
Rodné číslo nejste povinna dávat, ale zmíněné organizace nejsou povinni Váš dotazník přijmout. Sdílení dat v rámci EU je možné.
 
Tomáš Asi to nespadá zcela do činnosti vašeho úřadu, ale co si myslíte o zcela evidentně lživých výherních poukázkách, které chodí lidem do bytu a jen z nich tahají peníze. Nikdy nepochopím, že nelze potrestat některé zřejmé projevy podvodnictví...
Igor Němec Je to výzva pro všechny, aby velmi pozorně četli to, na co odpovídají, a zejména neposkytovali nějaké osobní údaje.
 
Kalkulon Jak to bude se zákonem o spamech ? Pokud vím, tak teď nejsou povolené, ale snad zase maji být?
Igor Němec Zákázány jsou pouze nevyžádaná obchodní sdělení. Spam je vážné ohrožení komunikace v internetu.
 
Richard Jung Stačí 7 inspektorů na práci? Pokud vím, každá IT firma porušuje zákon 101 .
Igor Němec Musí
 
Petra Schwarzova Připravuje se další novelizace Zákona o ochraně osobních údajů ?
Igor Němec Ano, připravuje.
 
starostatomas@seznam.cz  Dobrý den,
co všechno se vlastně považuje za osobní údaje?
Igor Němec Vše co vede k Vaší identifikaci.
 
Marek Krčil Kterou známku byste dal ČESKÉ TELEVIZI.
Igor Němec Za pořad v každou sobotu v 11:50 na ČT1 "Neznalost neomlouvá aneb každý máme tajemství" jedničku.
 
Jan Slavík Bude mít nebo dokonce má již ÚOOÚ pobočku na Moravě ?
Igor Němec Máme v Brně na Právnické fakultě.
 
Jana Hausnerova Mohu předávat osobní data do Rakouska ?
Igor Němec Ano. V zemích EU platí zásada volného toku údajů.
 
Robert Hart Nedojde pro rozdílné pojetí ochrany osobních údajů v EU a USA k obchodní válce ?
Igor Němec Věříme, že ne.
 
miloslav hamrik Dostal jsem mail, ve kterem jsem byl tazan na to, zda trvam na sve stiznosti ohledne zasilani spamu . Je to po mnoha mesicich od podani zadosti na presetreni . Mam tomu rozumet tak, ze dodnes vas urad neudelal pro vyrizeni zadosti NIC? Povazujete 2 vyrizene zadosti denne za dobre jako vas podrizeny pan Snytr ?
Igor Němec Je to na hranici lidských možností vzhledem k tomu, že každá stížnost se musí prošetřit, případy jsou ze všech koutů republiky, každý kontrolovaný musí být kontaktován osobně, přes opakované pořádkové pokuty se někteří kontrolovaní jednání vyhybají atd. atd.
 
Martin Malý Dobrý den. Co uděláte se skutečností, že váš úřad není schopen plnit své povinnosti - mám na mysli dozor nad dodržováním zákona 480/2004 Sb. ? Z vyjádření vašich zaměstnanců vyplývá, že lhůta vyřizování stížností je neúměrně dlouhá a váš úřad proto obesílá stěžovatele s dotazem, zda na svém podání stále trvají. Děkuji.
Igor Němec Viz. předchozí odpověď panu Hamrlíkovi .
 
Danuška=o) jakpak se máte???=o)
Igor Němec Nemáte nějakou jednodušší otázku?
 
Lucka Surových Jak se vám píše a odepisuje ??hezký odpoledne přeji !!
Igor Němec Chybí mi kurz psaní deseti.
 
Petr K. Dobrý den, chci se zeptat, zda jsem udělil (nevědomě,či snad automaticky nebo jak?) souhlas elektrárenské společnosti s poskytováním mých osobních údajů Českému rozhlasu. Nebo jak je možné, že tyto elektrárenské společnosti tyto údaje rozhlasu poskytují?
díky
Igor Němec Bohužel toto oprávnění dal elektrárenské společnosti sám Parlament. V rozporu s naším názorem.
 
Martin Malý "Igor Němec: Viz. předchozí odpověď panu Hamrlíkovi ." - v odpovědi panu Hamříkovi (nikoli Hamrlíkovi ) jste nenapsal co s tím budete dělat, pouze jste zopakoval, že je to těžká práce. Takže se ptám znovu: Co budete dělat VY OSOBNĚ pro to, aby se situace zlepšila?
Igor Němec Usilujeme o prohloubení spolupráce s poskytovateli internetového připojení a tím proaktivně omezíme některé možnosti spamerů . Jinak se omlouvám panu Hamříkovi.
 
Petr Mám Vás rád, jste hodný člověk.
Igor Němec Děkuji
 
Petr Dobrý den pane předsedo. Co všechno lze považovat za osobní údaje? Děkuji.
Igor Němec Každou informaci o Vás osobně lze za osobní údaj považovat.
 
Martin Malý Děkuji za konkrétní odpověď.
Igor Němec Děkuji za fundované dotazy.
 

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Mapa stránek > Hlavní menu > Archiv > Ochrana osobních údajů v českých médiích (do r. 2015) > Předseda Úřadu RNDr. Igor Němec se zúčastnil internetové diskuse na stránkách České televize

Zobrazit aktuální dokumenty | archiv dokumentů | dokumenty včetně archivu

 
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


Copyright © 2013 Úřad pro ochranu osobních údajů. Všechna práva vyhrazena.
web & design , redakční systém