Úřad pro ochranu osobních údajů


International


Vyhledávání

 

GDPR telefonní linka

Základní odkazy


Cesta: Titulní stránka > Hlavní menu > GDPR (obecné nařízení) > Pokyny Sboru

 

Pro mládež

 
 
 
Milí přátelé,

tato rubrika se sice jmenuje „Pro mládež“, ale cenné informace k ochraně osobních údajů tu v hravé a zajímavé formě najde vlastně úplně každý.

obrázekNaším cílem však není jen vzdělávat. Chceme, aby vás ochrana osobních údajů především bavila.

Nemusíte se bát složitých právnických souvětí a paragrafů. V podrubrice O vašich právech jsme pro vás umístili materiály, které vám pomohou ujasnit si, o čem ta ochrana osobních údajů vlastně je. Stručně, jasně a přehledně.

Pokud raději sledujete videa, bude vás zajímat odkaz Bezpečně na internetu. Nečekejte žádnou nudnou přednášku, podíleli se na nich třeba známý youtuber Jirka Král nebo zpěvák Ben Cristovao!

O nebezpečí číhajícím na internetu vám něco poví také Digi obránci. Prohlédněte si tuhle příručku, přidejte se k nim a naučte se účinnou sebeobranu proti datožroutům! 

Kromě ochrany osobních údajů jsme si tu vzali na paškál i dost aktuální téma fake news a dezinformací. To, jak dezinformaci poznat, a vůbec jak si v téhle zrychlené informační době udržovat kritické myšlení, vám ve svém mediálním ringu ukáže youtuber Kovy. Nabyté vědomosti pak určitě využijete ve hře Bad News, kde si pěkně přehledně shrnete základní manipulativní techniky, se kterými se v médiích můžete setkat. 

Hrajete si rádi? Projděte se webowou diwočinou, pomozte bezpečně naplánovat jednu svatbu, zblízka poznejte základní manipulativní techniky na internetu nebo si zaleťte na jednu vzdálenou galaxii. To vše je možné v našich hrách. Zábava je zaručena!

Chcete si zasoutěžit? Máte teď jedinečnou možnost. Právě probíhá celorepubliková soutěž pro střední školy o kybernetické bezpečnosti. Podívejte se do sekce Soutěže.

Zajímavé příspěvky, které stojí za přečtení, pak obsahuje i náš Archiv.

Tak s chutí do toho. Přejeme hezkou zábavu!

P.S. Budete-li mít chuť, napište, jak se vám rubrika líbí, co vás zaujalo, případně co vám tu schází. Adresa je vojtech.marcin@uoou.cz. Váš názor nás zajímá.


 

Rubriky

  • Soutěže
    Zajímá vás a znáte dobře oblast ochrany osobních údajů? Poměřte své vědomosti s ostatními a vyhrávejte zajímavé ceny! Nejaktuálnější soutěže naleznete zde.
  • Hry
    Hrát si, a ještě se u toho vzdělat. Ideální kombinace. Hry z této rubriky vám pomohou lépe pochopit základní principy ochrany osobních údajů. A ještě se skvěle pobavíte!
  • O vašich právech
    Několik šikovných materiálů, které vám pomohou ujasnit si vaše práva v oblasti nejen ochrany osobních údajů.
  • Bezpečně na internetu
    Stránky a projekty, které zábavnou formou prezentují oblast bezpečnosti na internetu.
  • Digi obránci
    Příručka z dílny neziskové organizace IuRe. Internet může být někdy dost nebezpečné místo. Digi-obránci vám však ukážou pár účinných tipů a triků, jak se bránit!
  • Kovyho mediální ring
    Populární youtuber Kovy a jeho pětidílná série o mediální gramotnosti, kritickém myšlení a rozeznávání dezinformací. Projekt vzdělávacího programu Jeden svět na školách, spadající pod neziskovou organizaci Člověk v tísni.
  • Jak se chovat online
    Tato pravidla jsou míněna jako rady především mladším teenagerům. Ti starší již v dnešní době běžně sami nahrávají fotky a informace o sobě například na internetové sociální sítě. I pro ně však platí, že by při tom měli být maximálně opatrní.
  • Archiv
    Starší rubriky a příspěvky, které by vás mohly zajímat.
 
 
Rozbalit celý strom složek dokumentů

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Mapa stránek > Hlavní menu > Pro mládež

Zobrazit aktuální dokumenty | archiv dokumentů | dokumenty včetně archivu

 
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


Copyright © 2013 Úřad pro ochranu osobních údajů. Všechna práva vyhrazena.
web & design , redakční systém