Úřad pro ochranu osobních údajů


International


Vyhledávání

 

GDPR telefonní linka

Základní odkazy


Cesta: Titulní stránka

 

Školy a ochrana osobních údajů podle GDPR, Mendrok/Vavro/Zeman, nakladatelství Verlag Dashöfer, 2018

 
 
 
Školy a ochrana osobních údajů podle GDPR je informační brožura o novinkách a změnách souvisejících s evropským nařízením o ochraně osobních údajů (zkráceně GDPR), které představuje doposud největší reformu v oblasti zpracování a ochrany osobních údajů na celoevropské úrovni.

S osobními údaji se dnes setkáváme téměř ve všech aspektech běžného života, přičemž proces vzdělávání v základních a středních školách není výjimkou. Ani školy by při své každodenní činnosti neměly zapomínat na vypracování povinných dokumentů a správné nastavení postupů při zpracování a ochraně osobních údajů učitelů, žáků a jejich zákonných zástupců.

Jelikož problematika zpracování a ochrany osobních údajů je poměrně složitá a rozsáhlá, brožura „Školy a ochrana osobních údajů podle GDPR“ si klade za cíl objasnit školám základní pojmy, instituty, práva a povinnosti, se kterými by se měly vypořádat do doby, než GDPR vstoupí v účinnost.

Úvodní části brožury se věnují teoretickému vymezení s nastíněním některých praktických situací, dále je rozebrána povinnost škol jmenovat osobu pověřence pro ochranu osobních údajů, na závěr přikládáme přehled dokumentů, které budou školy potřebovat.
 

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Mapa stránek > Hlavní menu > Publikace > Anotace > Školy a ochrana osobních údajů podle GDPR, Mendrok/Vavro/Zeman, nakladatelství Verlag Dashöfer, 2018

Zobrazit aktuální dokumenty | archiv dokumentů | dokumenty včetně archivu

 
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


Copyright © 2013 Úřad pro ochranu osobních údajů. Všechna práva vyhrazena.
web & design , redakční systém