Kontrola využívání tzv. skipasů

Kontrola využívání tzv. skipasů byla během zimní sezony 2013 provedena ve třech lyžařských střediscích.

Bylo zjištěno, že zpracování fotografií držitelů sezonních, dětských a dalších jízdenek provádějí společnosti za účelem ochrany svého majetku - tedy za účelem ochrany svých práv a právem chráněných zájmů. Pomocí kontrolního systému společnosti dohlížejí na oprávněné užívání slev jízdného, které v souvislosti s nákupem časových, nebo bodových jízdenek (tzv. skipasů) jejich držitelům náležejí. Skipasy jsou podle přepravních řádů nepřenosné. Zakoupením skipasu a jeho aktivací při prvním průchodu odbavovacím turniketem lyžaři s podmínkou nepřenositelnosti souhlasí. Zpracování fotografií a dalších osobních údajů uživatelů skipasů není takovým zásahem, aby byl narušen soukromý a osobní život jejich uživatelů.

Zpracování osobních údajů fyzických osob v souvislosti s provozem kontrolních systémů Ski DATA bylo shledáno jako proporcionální a zásah do soukromí dotčených osob jako minimální.

Vytvořeno / změněno: 8.5.2013 / 24.4.2013