Cesta: Titulní stránka > Hlavní menu > Dozorová a rozhodovací činnost > Ukončené kontroly > Kontroly za rok 2017 > Kontrolní činnost podle zákona o ochraně osobních údajů - 2. pololetí > Kontrola zabezpečení osobních údajů zpracovávaných v souvislosti s projekty vztahujícími se k poskytované péči (Masarykův onkologický ústav)

Kontrola využívání tzv. skipasů

Kontrola využívání tzv. skipasů byla během zimní sezony 2013 provedena ve třech lyžařských střediscích.

Bylo zjištěno, že zpracování fotografií držitelů sezonních, dětských a dalších jízdenek provádějí společnosti za účelem ochrany svého majetku - tedy za účelem ochrany svých práv a právem chráněných zájmů. Pomocí kontrolního systému společnosti dohlížejí na oprávněné užívání slev jízdného, které v souvislosti s nákupem časových, nebo bodových jízdenek (tzv. skipasů) jejich držitelům náležejí. Skipasy jsou podle přepravních řádů nepřenosné. Zakoupením skipasu a jeho aktivací při prvním průchodu odbavovacím turniketem lyžaři s podmínkou nepřenositelnosti souhlasí. Zpracování fotografií a dalších osobních údajů uživatelů skipasů není takovým zásahem, aby byl narušen soukromý a osobní život jejich uživatelů.

Zpracování osobních údajů fyzických osob v souvislosti s provozem kontrolních systémů Ski DATA bylo shledáno jako proporcionální a zásah do soukromí dotčených osob jako minimální.

Vytvořeno / změněno: 8.5.2013 / 24.4.2013