Cesta: Titulní stránka > Hlavní menu > Dozorová a rozhodovací činnost > Ukončené kontroly > Kontroly za rok 2017 > Kontrolní činnost podle zákona o ochraně osobních údajů - 2. pololetí > Kontrola zabezpečení osobních údajů zpracovávaných v souvislosti s projekty vztahujícími se k poskytované péči (Masarykův onkologický ústav)

17. května 2013

Úřad pro ochranu osobních údajů zamítl rozklad, který podala společnost STUDENT AGENCY, s.r.o. proti jeho rozhodnutí, jímž odmítl registraci kamer monitorujících řidiče, stevarda a jejich bezprostřední okolí. Takové umístění kamer bylo shledáno jako nedůvodný a nepřiměřený zásah do soukromí zaměstnanců.

V loňském roce naopak Úřad zaregistroval zpracování osobních údajů společností STUDENT AGENCY, s.r.o. prostřednictvím čtyř kamer umístěných po stranách autobusu v jeho přední části. Zde bylo shledáno, že jde o opodstatněný prostředek instalovaný za účelem ochrany majetku a zdraví zaměstnanců, zvýšení bezpečnosti cestujících a přepravy.

Vytvořeno / změněno: 18.5.2013 / 17.5.2013