Doplňující zpráva k závěrům kontroly - www.znamylekar.cz

10. září 2013

Úřad vydává doplňující zprávu k závěrům kontroly zveřejnění osobních údajů českých lékařů na stránkách www.znamylekar.cz, provozovaných polskou společností ZnanyLekarz Sp.z.o.o.

Přestože jmenovaná polská společnost provozující uvedené webové stránky se hájí tím, že nespadá pod českou jurisdikci, nález českého Úřadu ani tak nevylučuje možnost, aby se čeští lékaři, jejichž údaje jsou na www.znamylekar.cz zpracovávány bez jejich souhlasu, obrátili na soud v České republice s občansko-právní žalobou na ochranu osobnosti a požadovali po společnosti ZnanyLekarz Sp.z.o.o. odstranění jejich osobních údajů z webových stránek.

O problému bude předseda českého úřadu RNDr. Igor Němec informovat svůj polský protějšek a zástupci Úřadu v evropských strukturách otevřou diskusi k problému s evropskými ochránci osobních údajů. Podrobnou doplňující zprávu naleznete zde.

Vytvořeno / změněno: 1.10.2013 / 1.10.2013