Úřad pro ochranu osobních údajů


International


Vyhledávání

 

Základní odkazy

 

Cesta: Titulní stránka > Hlavní menu > Archiv > Ostatní > Ochrana osobních údajů v zahraničních médiích > Zaměstnavatelé a zaměstnanci

 

Zaměstnavatelé a zaměstnanci

 
 
 

Výběr ze zahraničních médií

20.08.2008 Polish News Bulletin – Law Supplement (došlo 20.08.2008)

Polsko: Firmy nedodržující povinnost vrátit nebo zničit data uchazečů o práci po obsazení daného místa riskují

Tři červnové případy úniku osobních údajů z databází zaměstnanců posunuly zacházení firem s daty svých zaměstnanců do centra pozornosti. Společnosti jsou přitom zodpovědné za ochranu dat a v případě selhání zde hrozí pokuty i tresty odnětí svobody. Mnoho společností nerespektuje povinnost vrátit nebo zničit data uchazečů o práci po obsazení daného místa, což je vystavuje nebezpečí žaloby ze strany uchazečů či zaměstnanců a případné platby finančního odškodnění.


25.07.2008 Focus online

Německo: Odbory žádají vyšší pokuty firmám za nedodržování ochrany osobních údajů zaměstnanců

Německý odborový svaz (Deutsche Gewerkschaftsbund, DGB) žádá ve svém stanovisku zvýšení stropu maximálních pokut za nedodržování zákona o ochraně osobních údajů s odůvodněním, že současné pokuty jsou nízké a firmy je ani nepocítí. Odborový svaz zároveň vyzývá spolkovou vládu, aby připravila zvláštní zákon na ochranu osobních údajů zaměstnanců, který by skutečně zajistil transparentnost zpracování dat zaměstnanců.

http://www.focus.de/politik/diverses/datenschutz-dgb-fordert-hoehere-strafen-bei-datenschutz-verstoessen_aid_320117.html


12.05.2008 Hospodářské noviny

Velká Británie: Zaměstnavatelé spustí Národní registr propuštěných zaměstnanců

Majitelé firem sdružení v Iniciativě proti obchodní kriminalitě (AABC) chtějí koncem května tohoto roku spustit Národní registr propuštěných zaměstnanců, který bude veřejně k nahlédnutí na internetu. Do registru mají být zaznamenáváni především zaměstnanci propuštění pro krádež ve firmě. „Pro všechny spolupracující společnosti bude platit zákon o ochraně osobních údajů a Iniciativa proti obchodní kriminalitě bude mít právo údaje opravit, pokud budou nepřesné,“ ujišťuje předseda iniciativy Mike Schuck. Do databáze se přitom mohou dostat údajní provinilci, pokud firmu opustí před vyšetřením případu, bez toho, že by jejich věc byla došetřena zaměstnavatelem, nemluvě o policejním vyšetřování.

 

Zobrazit aktuální dokumenty | archiv dokumentů | dokumenty včetně archivu

 
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


Copyright © 2013 Úřad pro ochranu osobních údajů. Všechna práva vyhrazena.
web & design , redakční systém