Úřad pro ochranu osobních údajů


International


Vyhledávání

 

Základní odkazy


Cesta: Titulní stránka

 

Zveřejněné metodiky

Důležité metodiky vybraných institucí k GDPR.
 

 
 
  • Ministerstvo vnitra - nová metodika k GDPR v oblasti spisových služeb

Ministerstvo vnitra připravilo metodickou pomůcku "Ochrana osobních údajů při výkonu spisové služby, zejména v informačních systémech spravujících dokumenty u veřejnoprávních původců". 

Metodika GDPR - ochrana osobních údajů při výkonu spisové služby, zejména v informačních systémech spravujících dokumenty u veřejnoprávních původců


  • Ministerstvo vnitra - metodické doporučení k činnosti obcí

Ministerstvo připravilo metodiku k organizačně-technickému zabezpečení funkce  pověřence pro ochranu osobních údajů podle obecného nařízení o ochraně osobních údajů v podmínkách obcí.

Metodické doporučení k činnosti obcí


  • Ministerstvo vnitra - sešit k GDPR

Vlastní soubor ministerstva s informacemi o samotném GDPR a ukázkami metodických rad pro veřejnou správu.

Sešit k GDPR


  • Ministerstvo školství - metodická pomůcka k aplikaci GDPR ve školství

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy připravilo metodickou pomůcku pro snadnější implementaci obecného nařízení o ochraně osobních údajů (dále též „GDPR“) a zákona o zpracování osobních údajů v podmínkách školství. Toto evropské nařízení, které je přímo aplikovatelné, musí být plně zavedeno do 25. 5. 2018 v celém rozsahu v členských státech EU.

Metodická pomůcka k aplikaci GDPR


  • Národní knihovna ČR

Příručka, která konkretizuje povinnosti vyplývající knihovnám z GDPR. Stav dané oblasti odráží k 7.2.2018. Postupně budou doplňovány další příklady a úpravy podle vývoje legislativy a získaných zkušeností.  

Ochrana osobních údajů - Příručka pro knihovny

 
Zodpovídá: Mgr. Vojtěch Marcín
Vytvořeno / změněno: 27.2.2018 / 20.3.2018

 
 
 

Nacházíte se v módu "Bez grafiky", takže vidíte tuto stránku bez zdobné grafiky a pokročilého formátování. Pokud váš prohlížeč podporuje CSS2, můžete se přepnout do grafického módu.


Copyright © 2013 Úřad pro ochranu osobních údajů. Všechna práva vyhrazena.
web & design , redakční systém